Идната сряда гласуват постоянните комисии в НС

0

- Advertisement -

Председателският съвет е обсъдил тази сутрин създаването на постоянни комисии, но все още няма пълно съгласие по състава им. Това стана ясно от думите на председателя на Народното събрание Ива Митева. Тя се надява все пак следващата сряда точката да бъде в програмата за работа на депутатите.

Създаването на постоянните комисии се отлага, а 46-ият парламент стартира работата си на 21 юли. За сметка на това бяха създадени няколко временнни комисии, чиито срок на действие е ограничен. Сред тях са Временна комисия за напрежението на територията на Лесопарк „Росенец“, Временна комисия по ревизията, Временна комисия за разследване на факти и обстоятелства при използване на сълзотворен газ, употребата на сила и помощни средства от МВР по време на антиправителствените протести.

Наесен по традиция предстои обсъждането за бюджета за следващата година. Във фейсбук коментар по темата с комисиите направи и зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин от БСП. Той сподели, че депутатът от ИТН Мика Зайкова се е възмутила, че още няма постоянни комисии.

„Поех отговорност, мир да има. Живот и здраве идната сряда ще ги утвърдим“, пише Вигенин.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки