Министър Петков поиска директорски оставки във ВМЗ – Сопот

0

- Advertisement -

До края на деня министърът на икономиката Кирил Петков ще поиска оставките на 4-ма от 5-та членове на Борда на директорите на ВМЗ – Сопот, както и на изпълнителния директор на Държавната консолидационна компания, от която е част ВМЗ. 

Това съобщи министър Петков след среща със синдикатите и изпълнителния директор на оръжейницата. Той дойде в Сопот, за да успокои социалното напрежение сред синдикалните членове, които заявиха, че във вторник, 24 август, ще излязат на протест в София. Те настояват за оставката на Борда на директорите, а ВМЗ да бъде изваден от ДКК.

„Дали ще протестираме следващата седмица, ще решим до утре“, заяви лидерът на КТ „Подкрепа“ в заводите Димитър Атанасов.

Министърът на икономиката обясни, че откакто е назначен новият борд на директорите през април, ВМЗ не изпълнява свои договори, не разплаща сключени контракти, а реално загубите за няколко месеца са около 6 милиона лева.

„Ако бордът не си подаде доброволно оставките, мога да ги уволня. Нямам забележки към работата на изпълнителния директор Иван Гецов“, посочи още министър Кирил Петков. 

От своя страна Иван Гецов увери, че пари за заплати има, както и работа.

При посещението си във ВМЗ министър Петков отново заяви, че се е отказал от канадско гражданство, преди да поеме поста в служебното правителство.

„Първо, искам да благодаря на президента вчера, защото той го каза най-добре. Наистина България ми е в сърцето. Истината е, че аз съм се отказал, преди да съм станал министър. Оттук нататък аз уважавам Конституционния съд, ако те имат някаква друга препоръка, ще се съобразя с нея, но до тогава, моята задача е да си вършим работата. Днес сме във ВМЗ. Следобед събираме бизнеса да говорим за Covid-мерките. Имаме работа да вършим“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки