Увеличаване на мигрантския натиск отчете Гранична полиция – Елхов

0

- Advertisement -

Увеличаване на мигрантския натиск отчитат от Гранична полиция Елхово. По техни данни ежедневно между 100 и 200 лица се опитват да влязат у нас. Граничното съоръжение има нужда от спешна поддръжка, за което са необходими 1,2 млн. лв. 

В момента то е обрасло с храсти и буйна растителност, стана ясно на среща, инициирана от областния управител на Бургас проф. Мария Нейкова.

Тези големи клони и растителност, които са между двете мрежи много скоро ще компрометират съоръжението“

За поддръжката му е необходима сумата от около 1,2 млн лв, които са поискани от Министерския съвет още в началото на годината, но не са осигурени. Общо 88 км. трябва да се почистят от храсти и дървета, които са превзели оградата, както от южната, така и от северната част. 

Директорът на Регионална дирекция „Гранична полиция“ Елхово комисар Иван Стоянов коментира, че с влошаване на времето пътищата ще станат трудно проходими, което ще затрудни движението на полицейските патрули.

„Имаме увеличение на миграционнния натиск, като ежедневно между 100 и 200 лица биват недопускани да влязат на наша територитория, предимно от Афганистан, по-малко от Сирия, Ирак и други държави. Като прогнозата е за значително увеличаване

Пътната инфраструктура и подходите към съоръжението са в лошо състояние, което води до бърза амортизация на автомобилите за охраняване на границата, казаха още от Гранична полиция.

Освен за поддръжка на съоръжението, исканите средства ще се използват за оборудване и технически пособия за екипите на Гранична полиция,  работещи на терен.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки