РЗИ започна проверки за спазването на новите COVID мерки

0

- Advertisement -

Броени часове след новата заповед на здравния министър, регионалната здравна инспекция започна проверки спазва ли се тя. Инспектори влязоха в нощни барове и дискотеки в София, за да установят дали работят при 50% капацитет. В петък вечер, придружени от полиция, двама инспектори на РЗИ посетиха четири от нощните заведения в центъра на столицата.

„В първото от тях не бяха установени нарушения на противоепидемичните мерки. В дискотеката бяха заети само няколко маси“, заяви Моника Драгнева, инспектор от РЗИ-София.

В един от най-посещаваните барове в столицата нещата са различни. Там е съставен акт, че той работи на 100% от капацитета си.

„Не бяха представени медицински документи за ваксиниран персонал, съответно съставихме акт на отговорното лице, като санкцията е на стойност от 300 до 1000 лева“, обясни инспектор Драгнева.

По време на проверката е санкционирано още едно заведение заради липсата на маски при персонала. Ако искат да работят на сто процента, баровете и дискотеките трябва да удостоверяват с документи, че персоналът и посетителите са ваксинирани, преболедували или със скорошен негативен PCR тест и писмено да уведомят РЗИ.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки