Андрей Михайлов: ”Не смейте да ме викате повече”, това ни каза Иван Гешев

0

- Advertisement -

Не смейте да ме викате повече в Комисията по конституционни и правни въпроси! Основанието, на което ме извикахте, заяви господин главният прокурор, ще бъде атакувано в Конституционния съд, така щото вие да не можете да ме викате повече на такъв тип изслушвания в парламента!“. Това заяви пред БНР Андрей Михайлов, председател на Комисията по конституционни и правни въпроси в Народното събрание, депутат от „Има такъв народ“. Той подчерта, че това, което се видя в комисията, е един учтив, но завоалиран тон.

Това, което ни каза Гешев, е абсолютната самодостатъчност на прокуратурата. … Това крие риск да се превърне в самостойна и безконтролна„, коментира още той и заяви, че възниква и въпрос за какво ни е такъв главен прокурор, който е само административен ръководител и не може да каже нищо на народните представители. 

Михайлов посочи, че тази разпоредба, която сега Гешев ще атакува в КС, е била предложена от предишния обвинител номер едно Сотир Цацаров през 2017-а година:

„И даже има изрично предложение от Цацаров- това обсъждане на да извършва именно в правната комисия“.

Председателят на Комисията по конституционни и правни въпроси коментира темата с полицейското насилие над протестиращи през лятото на 2020-а година, като заяви:

За да извършиш такъв акт на насилие и брутална жестокост, трябва да се чувстваш безнаказан и това да идва отгоре. По онова време – през миналото лято – те се чувстваха безнаказани, защото усещаха гърба на министър-председателя и на министъра на вътрешните работи по онова време“.

По думите на Михайлов сигналът за безнаказаност и за липса на справедливост е дошъл не само от МВР, но и от прокуратурата. 

В предаването „Неделя 150“ Андрей Михайлов потвърди, че ИТН няма да участва в преговори за правителство с третия проучвателен мандат и ще бъде опозиция.

Ключът към управлението е в останалите 5 парламентарни групи„, заяви той.

Във връзка с казуса с канадското гражданство на министър Кирил Петков, Михайлов заяви, че над всичко е Конституцията и не е достатъчно само една подписана декларация, за да бъде завършена процедурата за отказ от чуждо гражданство.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки