Наглост: Туристи подкараха АТВ-та на защитения плаж „Карадере“

0

- Advertisement -

На плаж „Карадере” край Бяла за пореден път са забелязани ATV-та, които минават през защитената ивица и притесняват хората. Снимки на нарушителите и превозните им средства са публикувани в социалните мрежи и предизвикаха възмущението на стотици. 

През почивните дни плажът „Карадере”, който е обявен за защитена зона, се превръща в писта за шофьорите на ATV-та. Това възмущава стотици защитници и любители на плажа. За случая не е подаден сигнал в полицията, но местните хора споделят, че редовно стават свидетели на такъв тип гледки, предава Нова телевизия. 

„Всички сме възмутени от това, защото се борим плажът да остане девствен’, коментира един от редовните посетители на защитената територия Валентин Стоянов.  От община Бяла научават за случая от социалните мрежи, тъй като сигнал до тях не е подаден, но са категорични, че това е грубо нарушение. „Присъствието на плажната ивица на такива превозни средства е забранено по Закона за Черноморското крайбрежие”, категоричен бе директорът на дирекция „Екология” в община Бяла Атанас Атанасов, като допълни, че за нарушителите са предвидени глоби.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки