Строителството на част от АМ „Хемус“ незаконно

0

- Advertisement -

Няма сключени договори за строителство на лотове 4 и 5 от АМ „Хемус“, а само такива за проектиране и закупуване на материали. Строителните работи се извършват без разрешение и проект. Това заяви новоназначеният зам.-министър на регионалното развитие Иван Шишков в ефира на БТВ.

„Бяхме изключително изненадани, че в лотове 4 и 5 на АМ „Хемус“, при които има  влезли в сила само подробни устройствени планове, има започнало строителство. За лот 4 има и решение на правителството за отчуждаване на земи“, коментира той.

Регионалният заместник-министър сравни казуса със строителството на АМ „Хемус“ с фаталния случай в София, когато дете загина заради ток по рамката на улична шахта:

„Без разрешение и незаконно е и строителството в Столична община, което доведе до фаталния случай с шахтата“, категоричен бе Шишков. Припомняме, че по време на инцидента именно настоящият зам.-министър бе главен архитект на община „Триадица“. По думите му тогава той си е подал оставката под натиск на столичния кмет Йорданка Фандъкова и няма нищо общо със случая, а цялото местене на светофара и обектите в района през 2019 г. е било направено без разрешение за строеж.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки