Шест пъти се е увеличил мигрантският натиск върху страната ни

0

- Advertisement -

Шест пъти се е увеличил мигрантският натиск върху страната ни, обяви министърът на вътрешните работи Бойко Рашков. Пред депутатите, по време на парламентарния контрол, той изрази притеснение, че оградата по границата с Турция не е поддържана и се налага спешно да се вземат мерки. Рашков допусна, че до месец се очаква сериозен мигрантски натиск

„Към 23 август тази година в тези домове за временно настаняване на чужденци са настанени 953 лица при общ капацитет 1260, т.е. имаме 75,6% запълване“.

С 600 души се увеличават патрулите на Граничната полиция заради увеличения мигрантски натиск към страната ни.

Това съобщи по време на парламентарния контрол служебният премиер Стефан Янев:

„Прегледани са всички съществуващи планове, направена е допълнителна координация, включително с представители на Министерството на отбраната, за увеличаване на необходимите патрули, включително с подпомагане от въоръжените сили. С моя заповед в Министерски съвет с участието на почти всички министерства, службите за сигурност, агенции, включително и неправителствени организации от типа на  Червения кръст, е създадена една координационна група със задача непрекъснато следене на обстановката, оценяване на всички фактори“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки