Граждански организации към БСП: Върнете мандата след 23 октомври

0

- Advertisement -

Няколко граждански организации призоваха БСП да върне мандата за съставяне на правителство след 23 октомври, за да има поне още пет месеца работеш парламент.

Lupa.bg публикува отвореното писмо без редакторска намеса:

ПРИЗИВ

До

Националния съвет на БСП

Парламентарната група на ПП „БСП“

Парламентарната група на ПП „ИТН“

Парламентарната група на коалиция „ДБ“

Парламентарната група на коалиция „ИБГНИ“

Парламентарната група на ПП „ДПС“

Парламентарната група на коалиция „Герб-СДС“

Президента на Р България, Г-н Румен Радев

Министър Председателя Стефан Янев

Отворено писмо-призив

Уважаеми Дами и Господа,

Уважаеми депутати,

Уважаеми Г-н Президент, Г-н Министър Председател,

Според нас, будните гражданите на Република България, БСП трябва да върне мандата след 23 октомври! Защо?

Айнщайн е казал: „ Безумство е да правиш същото отново и отново и да очакваш различен резултат“.

Прогнозите на анализаторите за евентуалният нов парламентарен вот не се различават съществено от резултатите на предшестващите два вота. И при двата вота се видя категорично, че представените в Парламента ПП нямат политическа воля за поемане на отговорност и реализация на мандат.

Каква е гаранцията, че това ще се промени при следващите избори – нулева. Просто ще продължи политическата агония и срива на Българската държава, в резултат на заложените законодателни и др. мини от ГЕРБ.

На България в момента и е нужен Парламент повече от всякога, за да започне без отлагане ПРОМЯНАТА. Стига сте тупали топката. Покажете, че не се борите за министерски кресла и власт, а желаете България да тръгне по нов път.

Миналата година излязохме за Промяна, а получихме Подмяна и политически боричкания и кавги в Парламента. Вече втори месец не сте започнали Реална работа и не сте гласували нито един Закон.

Уважаеми Дами и Господа, депутати,

Конституцията дава възможност, в ситуацията в която се намираме ,да отговори на сегашните политически потребности.

Ако БСП забави връщането на мандата след 23 октомври, навлизаме в тримесечният период, в който Президента не може да разпусне Парламента. Тази възможност остава за новоизбраният Президент, след встъпването му в длъжност на 24 януари 2022 г. По този начин ще имаме един функциониращ Парламент поне още 5 месеца.

Какви са предимствата на този вариант?

1. Служебното правителство, с може би малка промяна, се ползва с високо обществено доверие. То е под двоякия контрол на Президента и Парламента. Виждаме как се отзовава на всяка покана за изслушване в Парламента и съдейства на Парламентарните комисии в тяхната работа.

2. Има редица органи с изтекъл мандат и неподходящи фигури, които работят срещу интересите на Българският народ и бизнес, като например КЕВР, БНБ и др. Подмяната им от Парламента е належаща, но за подбора и общественият консенсус на подходящите хора е нужно време.

3. Необходими са спешни законодателни промени в редица закони, които да върнат нормалността в държавата, спрат грабежа и защитят общественият интерес.

4.На прага сме на здравна, икономическа, социална и мигрантска криза и НЯМА кой да се погрижи за българският Народ и Държава, освен Парламента – тези, които сме избрали Суверена!

4. Бленуваната от протестиращите граждани смяна на ВСС, Главен Прокурор и съдебна реформа, с откъсване на Съдебната система от лапите на Мафията, няма как да стане с едноседмичен Парламент. А без тази промяна НЯМА да има Независим съд и Справедливост!

Уважаеми Политици,

Не абдикирайте отново от възможността да започне реална Промяна в България. Забравете за момент болните си амбиции и преглътнете егото си и опитайте да намерите консенсус за конкретни дела в полза на България. Улицата НЕ е решение, но ако отново ни подведете, ще излезем и ще бъдем стотици!!!

1.Светозар Съев -Движение за пълна заетост и ценова стабилност

2. Нина Гергова-ГИ „За нов обществен договор „,

3. Стоян Тодоров-„Православен завет

4. “Източна православна общност“

5. „Фондация за защита на гражданите от насилие“

6. ПП КОИ-Компетентност,отговорност, истина

7. Коалиция „Граждани от протеста“

8. ПП“ЧЕСТ“

9. Граждански Форум „Промяна“

10. Сдружение Форум „Граждански контрол“

ФБ група „Граждански трибунал, Фб група „Да уволним неработещите депутати, Фб група „Недоволните“, Граждани от протеста

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки