В Пловдив: Протест на собственици и работещи в заведения и нощни клубове

0

- Advertisement -

В Пловдив ще има протест на собственици и работещи в заведения и нощни клубове под наслов „Свобода за бизнеса“. Участниците в него ще преминат в шествие по централната пешеходна улица.  

От началото на пандемията действията на управляващите към нашия бранш са като към изкупителна жертва, казва Кръстина Миткова от Сдружението на заведенията в България.

„Седем месеца бяхме без една стотинка, тотално затворени. За да оцелеем ние теглихме нови кредити. На този етап, на който ние оцеляваме на ръба, още едно ограничение без компенсация за нас ще бъде пагубно. Просто за нас е нормално всяка рестрикция да е водена от компенсация.“

Призоваваме и у нас помощите за сектора, когато се налага затваряне, да бъдат както в другите европейски държави, подчертава още Миткова

„Да видят как те опрощават всички задължения към държавата, как се осигурява доход на хората, с който да преживяват, и на служители, и на работодатели. Ние в момента работим на 50%. Можем да ползваме масите си частично, тъй като трябва да има разстояние, имаме ограничено работно време. Това намалява оборота ни. А ние плащаме същия наем, същото електричество, същото тротоарно право и същите данъци“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки