Ивайло Мирчев: „Демократична България“ е отворена за Кирил Петков и Асен Василев

0

- Advertisement -

Ако „Демократична България“ успее да се пребори за второто място в 47-ото Народно събрание, означава, че ние ще получим мандат за съставяне на правителство„, заяви пред БНР депутатът от „Демократична България“ Ивайло Мирчев. Той подчерта, че в такава ситуация, те ще настояват за коалиционно споразумение с другите партии, които ще влязат в управлението.

По думите му опцията за коалиция с ГЕРБ е изключена.

Във връзка с евентуален политически проект на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев, депутатът от ДБ заяви:

„Те са наши съмишленици и за нас тяхното място е в нашата общност и се надяваме под някаква форма те да бъдат част от „Демократична България“ . Те го знаят много добре, че ДБ е отворена за тях. Не е тайна, ако ние искаме истинско и силно управление, мандатът трябва да е в ДБ, от тази позиция тяхното място е в ДБ“.

Депутатът подчерта, че в близките дни колективните органи на ДБ ще вземат решение дали ще имат свой кандидат за президент и кой ще той.

Мирчев изказа мнение, че Бойко Борисов е „голямата тежест“ за ГЕРБ и ако от партията искат да се реформират, в което той заяви, че не вярва, трябва да помислят как да се отърват от него.

Служебното правителство показа, че може да се работи много по-ефективно и носталгия към ГЕРБ не може да има„, каза Ивайло Мирчев.

„Хора, които в медиите декларират, че ще се борят с Иван Гешев, започват да липсват от заседания на комисии, не искат да се подпишат за извънредно заседание (на което да бъдат приети окончателно промените в закона, свързан с Бюрото за защита на свидетелите, които прехвърлят структурата от главния прокурор към правосъдното министерство – б.р.). Те са от цялата част от политическия спектър, но най-вече от БСП. … В правна комисия ГЕРБ и ДПС правеха всичко възможно, за да бавят, да губят времето“, коментира Мирчев.

По думите на депутата от ДБ не е случайна появата на главния прокурор в Народното събрание:

„Този човек идва на крака в парламентарната правна комисия, за да контролира процеса и да направи всичко възможно това, което ние сме планирали, да не се случи“.

Електронното преброяване ще бъде спасено и няма да има проблеми до края му, заяви в предаването „Неделя 150“ Ивайло Мирчев и обясни, че до 17 септември всеки, който иска да използва електронния вариант, може да попълни анкетната карта онлайн, но сайтът за преброяването „работи с известни забележки“:

„Благодарение на добрата реакция на информационно обслужване и на други държавни институции ще бъде спасено преброяването и няма да има проблем оттук нататък до края, това е най-вероятният сценарий. Чисто технически трябва да отбележим, че хакерска атака не е имало„, отбеляза Мирчев, който е председател на парламентарната комисия по дигитализация.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки