8 бона за свободата си плати заместничката на Иванчева

0

- Advertisement -

Върховният касационен съд гледа мярката за неотклонение на Биляна Петрова, бивш зам.-кмет на район „Младост“.

Искането е мярката за неотклонение да бъде променена от домашен арест в парична гаранция. Съдът в крайна сметка реши да измени мярката за неотклонение на обвиняемата Биляна Петрова срещу парична гаранция в размер на 8000 лева.

Съдът обаче не удовлетвори искането за отмяна на запора върху сметките на Биляна Петрова и затова ще се организира дарителска кампания за събиране на средствата.

Мотивите за молбата, които обвиняемата и адвоката и представиха са влошеното здравословно състояние на Петрова, в резултат на домашния арест. Те представиха амбулаторни листове, показващи силно занижените показатели на витамин Д и холестерол, причината. По думите им причината за това е липсата на пряка слънчева светлина и  крайната нужда от разходки на открито.

Другата причина, която Петрова представи е здравословното състояние на своята 83-годишна майка, която е с деменция. Мотивът и е, че домашният арест възпрепятства възможността да се грижи адекватно за нея.

Като трети аргумент за промяна на мярката е прекомерност. Биляна Петрова посочи, че вече 3 години и половина продължава делото, като повече от 32 месеца е под домашен арест.

Обвиняемата оправи молба към Съда, ако реши да удовлетвори искането и за по-лека мярка за неотклонение да бъде вдигнат и запорът на сметките й, за да може да заплати определената и парична гаранция.

Преди съда да вземе окончателно решение прокурорът също  се присъедини към доводите на защитата и сам предложи на съда изменение на мярката на домашен арест в полека – парична гаранция.

На делото присъстваше и бившият кмет на район „Младост“ Десислава Иванчева, чиято мярка за неотклонение бе изменена на предишното дело през юли. Тогава Съдът определи и измени мярката за неотклонение домашен арест в парична гаранция от 10 000 лева, заради бременността и. Сред присъстващите на делото беше и съпругът на Биляна Петрова – Ясен Петров.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки