МЗ пуска томбола с таблети и часовници за ваксинирани

0

- Advertisement -

Министерство на здравеопазването ще организира томбола с награди за хората, които са се ваксинирали срещу коронавирус. Това обяви служебният министър на туризма Стела Балтова в „Нова ТВ“, докато отговаряше на въпрос дали нейното ведомство ще съдейства за туристически ваучери за ваксинирани. 

„Ваучери за момента не обсъждаме. Тази тема бе многократно дискутирана, включително за хора, които са до 60 годишна възраст да може да използват ваучери туристическа услуга, а за хората над 60-годишна възраст да бъдат използвани (ваучерите) или за медикаменти, или за храна, или, разбира се, пак за туристическа услуга. Към момента нямаме единно решение – каза Батова. – Но започва, т.нар. томбола – широко публично ще я обявят от министерство на здравеопазването. Това е награда – ако се ваксинираш, ще получиш награда. Знам, че те са се свързали вече включително с мобилни оператори. Разбира се и хората от туристическия бизнес, ако пожелаят могат да предложат награда за ваксиниране. Колегите от министерство на здравеопазването ще ви информират за наградите – включително таблет, часовник…“

Балтова не успя да каже повече подробности, включително и за начина, по който ще се извършва регистрацията на ваксинираните за томболата, но предположи, „че ще се регистрират по интернет и така ще се тегли“.

Министърът на туризма обаче посочи, че „ако го няма разбирането, че чрез този процес – първо на ваксиниране, второ на спазване на мерките, които се налагат, ние ще запазим нашето здраве, здравето на нашите близки, здравето на хората, които са наши посетители – надали и томболи, и насърчаване по друг начин ще помогнат в нашата част на света“.

В унисон с нейните думи са и данните за ваксинирането последното денонощие. Според Единния информационен портал са били поставени по-малко ваксини от миналата седмица по това време – 3043 срещу 3073, а общият брой на поставените дози ваксини достигна 2 461 969, но със завършен ваксинационен цикъл са едва 1 274 875  души.

ЛЕКАРСКИЯ СЪЮЗ ПРИЗОВА ОБЩЕСТВОТО ДА СЕ ВАКСИНИРА

Отчетно-изборният Събор на Българския лекарски съюз прие снощи декларация, с която призова българското общество да се ваксинира срещу COVID-19, а същевременно контролните държавни органи да предприемат мерки за предотвратяване на незаконното издаване и ползването на фалшиви сертификати за ваксинация.

Избраният за втори пореден 3-годишен мандат като председател на БЛС д-р Иван Маджаров заяви за тенденцията България да е последна по темп на ваксинация: „Това е нещо много опасно, което би поставило държавата в карантина спрямо останалите европейски държави, ако продължим по същия начин“.

Кандидатурата на д-р Маджаров беше издигната от Столичната лекарска колегия и районните лекарски колегии в Пловдив и Стара Загора. Други предложения за председател на Управителния съвет нямаше.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки