Спецов: Няма да търпим корупция в НАП

0

- Advertisement -

Случаят със задържания при съвместна операция на ГДБОП, МВР и НАП служител на „Фискален контрол“ е тежък удар върху авторитета на НАП, който градим със съвместните усилия на близо осем хиляди добросъвестни професионалисти.

Това заяви шефът на НАП Румен Спецов.

„Ще окажем пълно съдействие на правоохранителните органи за изясняване на случая и справедливо наказание на виновните.

Категорично заявявам, че аз и ръководният екип ще сме безкомпромисни спрямо всеки случай на корупция и опит да се руши общественото доверие в агенцията. Недопустимо е служители на Агенцията да петнят труда на всички нас, които всеки ден доказваме лоялността и ангажираността си към организацията.

Очаквам от всеки ръководител в агенцията да организира незабавно лична среща с екипа си, на която да бъдат обсъдени корупционните рискове и етичните стандарти, които очаквам занапред да се спазват безкомпромисно“, добави Спецов.

Припомняме, че по-рано днес ГДБОП арестува данъчен служител в София, поискал подкуп. По неофициална информация служителят на НАП отишъл на проверка в търговски обект, където след закупуване на стока не му издали касова бележка и за да не отчете нарушението, поискал сумата от 600лв.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки