Главчев съска гневно: Няма нищо по-лошо от служебно правителство, управлението е безконтролно

0

- Advertisement -

„ГЕРБ никога не се отказва от диалог. Не изключвам диалог с всички, но най-важното е да има редовно правителство, защото няма нищо по-лошо от служебно и гражданите ще го разберат. В такава ситуация управлението е безконтролно“, това коментира пред Нова Нюз Димитър Главчев, председател на 44-ия парламент.

Според него нито една партия няма да вземе сама мнозинството от 121 депутати след изборите. Това ще породи търсене на диалог, за да се състави правителство.

Главчев коментира и новата формация създадена от бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев:

„Твърде широко са разтворили ветрилото и сякаш искат да привлекат избиратели от ляво и дясно, но дори и с тях е нужно да се води разговор.“ Каза той и добави, че не е почтено да се нарушава основния закон по отношение на гражданството, визирайки спорния въпрос с Петков.

Що се отнася до кандидатурата на ГЕРБ за президентските избори той обяви, че тя ще стане ясна до края на следващата седмица.

Димитър Главчев пожела да нямаме парламенти като 45-ия и 46-ия, и отбеляза, че оценката на всички в това отношение е близка.

Той не вижда полза от работата на тези два парламента, по думите му дори вредите са повече, а с начина, по който е направена актуализацията на бюджета, се пренасят фискални тежести на управлението в следващите години. Според Главчев  това застрашава постигнатото досега, включително и влизането в чакалнята на еврозоната.  

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки