Омбудсманът иска психолог във всяко училище

0

- Advertisement -

Омбудсманът Диана Ковачева настоява да бъде осигурен психолог във всяко училище. След онлайн обучението миналата година все повече се усеща нуждата от психологическа подкрепа сред учениците от първи клас. В институцията са постъпили сигнали от родители на деца в първи клас, които са споделили, че децата им са започнали да проявяват агресия и раздразнение. Искането за психолог във всяко училище вече е отправено към служебния министър на образованието Николай Денков, посочи обмудсманът Диана Ковачева:

„Родителите споделят, че всъщност децата се чувстват демотивирани, подтиснати от факта, че са в изолация и всъщност общуват единствено през екрана на компютъра или телефона си. За училищата, които нямат училищни психолози наистина е проблем, защото всъщност никой неработи с децата. За това препоръката ми е да се осигури възможност всяко училище да ползва услугите  на психолог.“

Миналата учебна година се е отразила зле на учениците от първи клас. Изолацията и невъзможността за самостоятелно учене е повишила тревожността у децата, каза още Ковачева:

„Все още очаквам отговор на министъра. Проведох разговори с него, когато изпратих препоръката. Той прояви разбиране. Надявам се, че ще могат да вземат предвид, защото преди години имаше проекти в училищата, имаше навсякъде училищни психолози, но с приключването на тази поекти, в момента няма такива“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки