Съдът в Русе: Бобоков е невинен за нерегистрираните археологически обекти

0

- Advertisement -

Окръжният съд в Русе обяви за невинен бизнесмена Пламен Бобоков по обвинение, че в дома си е държал археологически обекти без регистрация. От прокуратурата обявиха, че ще протестират присъдата.

Обвинението срещу Пламен Бобоков бе, че на 17 юни миналата година при претърсване на дома му в Русе са намерени 50 върха на стрели и копия – на обща стойност 652 лева, представляващи движими културни ценности, национално богатство, които не са идентифицирани и регистрирани по съответния ред.

Делото започна през март и в процеса бяха разпитвани вещи лица и експерти, които заявиха, че намерените артефакти са лишени от историческа стойност. Тезата на защитата бе допълнена и от факта, че никой от персонала на дома на Бобоков не е присъствал при откриването на паното, върху което са били прикрепени стреличките. Така тричленният състав на Окръжния съд определи бизнесмена за невинен.

„Дори за незапознатите беше ясно, че това е организирано мероприятие по поръчка на Гешев и спецпрокуратурата. Тъй като нямат какво да предявят срещу мен и по другите дела, това беше някакъв жалък опит да ми повдигнат обвинение за нещо, което аз не съм извършил. Натискът не е спирал изобщо! Постоянно има данъчни проверки и всякакви форми на каквото могат. Четири пъти ми отказват да ме пускат да излизам, при положение, че съм се връщал. Няма оправия! Докато има такива силови органи, такъв прокурор, няма да има оправия“, коментира Бобоков. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки