Зоран Заев: След изборите имаме добър шанс с България

0

- Advertisement -

След изборите в Република Северна Македония и в България има добър шанс да се намери решение за блокадата от България на македонската европейска интеграция, заяви днес премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев, цитиран от сайта Сакам да кажам.

„Щом изборите свършат, всички политици, и у нас, и в България, и навсякъде стават по-разумни и по-отговорни, отколкото преди изборите. Завършването на изборите у нас и в България ще е първата причина да имаме добър шанс. Втората причина е, че се движим по добър път в разговорите. Взаимното разбирателство е все по-налично в разговорите и вярвам, че чрез диалог ще потвърдим добросъседството, приятелството и сътрудничеството с България“, каза Заев.

Той очаква позитивните послания да продължат и на Срещата на високо равнище в Словения следващата седмица.
„Приемам изявлението на моя колега, премиера Стефан Янев, като добро, позитивно послание. В сряда в Словения ще имам среща с президента Румен Радев, заедно с висшите представители на ЕС, с премиера Янез Янша, на срещата ще присъстват канцлерът Ангела Меркел, президентът Еманюел Макрон и много други европейски лидери и ще потвърдим, че това е пътят“, каза Заев.

Македонските медии изтъкват изявлението на премиера Янев за БНТ, че не бива „да се закопаваме в миналото, а да търсим решение в бъдещето“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки