Кацаров: Може да бъдат наложени допълнителни мерки срещу COVID-19

0

- Advertisement -

Огромните проблеми в момента са негативните нагласи към ваксинацията срещу COVID-19 и недофинансирането на здравната система, каза министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров.

По думите му трудно ще се преодолее нагласата към ваксините срещу коронавирусната инфекция.

Здравната система очевидно е в много лошо състояние заради тежко недофинансиране и небалансиране, каза още министър Кацаров. Той изрази надежда политическата криза да свърши в близко бъдеще и Народното събрание да започне да работи. По думите на министър Кацаров здравната система се нуждае от корекции, включително и финансови.

Реформата няма да е успешна, ако не се премахне монополът, свързан със здравното осигуряване, изрази личното си мнение министър Кацаров. По думите му това би подобрило качеството на предлаганите услуги, конкуренцията и др.

След участието си във форума министърът на здравеопазването коментира пред журналисти, че ситуацията с е тревожна. Ситуацията е напрегната, но засега е под контрол, добре организирана, няма паника. Ситуацията се наблюдава много внимателно. Ако броят на заразените, на хоспитализациите и на хората в интензивните отделения продължава да се увеличава, това може да наложи налагането на допълнителни мерки за физическо разграничение, но тук водещо е мнението на експертите, обяви Стойчо .

По думите му регионалните мерки се предприемат от директорите на регионалните здравни инспекции, съгласувано с главния държавен здравен инспектор.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки