Герджиков: Сделка с ГЕРБ няма

0

- Advertisement -

Сделка с ГЕРБ няма. Разбрах, че те нямат условия… Искам да бъда кандидата на всички българи. Ще бъда еднакво справедлив към всички“. Това обяви кандидатът за президент Анастас Герджиков пред БНР.

Той разказа как се е стигнало да издигането му за държавен глава: „Бях издигнат от инициативен комитет. Аз се колебаех. Появи се моят приятел Красимир Вълчев и каза, че може да говори с партия ГЕРБ за евентуална моя подкрепа. Аз бях доста склонен да се кандидатирам вече, когато чух това, то ми даде известен кураж. Ако това е упрек, не разбирам защо. Другите двама основни кандидати са постъпили по същия начин. Очевидно е, че те са подкрепени от партии, с които са говорили и докато са обмисляли кандидатурата си. Партия ГЕРБ сигурно е допуснала много грешки, но очевидно има и много успехи. Иначе нямаше да ги избираме в продължение на 12 години. Те продължават да бъдат най-голямата българска партия“. 

Герджиков сподели, че идеята за върховенство на правото е сред основните, които ще отстоявам. „Съдебната реформа е инструментът за постигането. Трябва да се научим, че има правила и трябва да ги спазваме“, обяви професорът.

Герджиков смята, че ядрената енергетика е сравнително евтина и безопасна и тя може да замести опасните за околната среда производства. „Твърде скъпо е да я развиваме в Белене. Трябва да се използват реакторите в АЕЦ „Козлодуй“. 

По темата за Северна Македония и пътя ѝ към Европейския съюз е, че България трябва да следва вече започнатата политика. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки