Иван Гешев се срещна с президента на „Евроджъст“

0

- Advertisement -

Главният прокурор на Република България Иван Гешев проведе работна среща с президента на „Евроджъст“ Ладислав Хамран. Тя се състоя в рамките на 15-ия годишен Консултативен форум на главните прокурори от страните членки на Европейския съюз, който се проведе в Хага, Нидерландия.

Сред основните теми, които Иван Гешев и Ладислав Хамран обсъдиха, бяха сътрудничеството в борбата с организираната престъпност и корупцията, противодействието на тероризма, трафика на хора и нелегалната миграция.

Главният прокурор подчерта отличната координация при провеждането на съвместни разследвания и приноса на Специализираната прокуратура в едни от значимите казуси за „Евроджъст“. В тази връзка сподели с президента на „Евроджъст“, че “директната комуникация с представители на прокуратурите на ЕС, посредством „Евроджъст“, е „в основата на ефективната работа по разкриване и пресичане на престъпления”.

Ладислав Хамран от своя страна даде висока оценка на работата на Националното бюро на България в „Евроджъст“ и подчерта приноса на българските прокурори за създаването на по-безопасна Европа чрез обединяване на трансграничните усилия при разследване на различни видове тежка организирана престъпност.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки