Борисов: Мерките за тока трябваше да се вземат август-септември, но тогава чегъртаха

0

- Advertisement -

Експремиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов заедно с експерти от партията обсъждат цената на тока  със синдикати и работодатели.

В началото на разговора Борисов коментира коронавируса  и  за пореден път разкритикува президента Румен Радев. „Зеленият сертификат само с първа доза е като шофьорска книжка само с изпит и да очакваш да няма катастрофи. Вчера Радев каза, че партиите не агитирали за ваксиниране, но това не е вярно. Ние всеки ден правим това. Казваме от месеци, че само така ще се оправи икономиката. А той сега се сети. И при него се видя, че се справихме най-зле в Европа и сега сме блокирани за пътуване“, обяви той.

Борисов обясни, че правят анализ за причините за високите цени на тока и искат да се вземат мерки за контрол на цените. „Не мога да разбера защо цената на тока се вдига 4 пъти. Това трябваше да бъдат фиксирани цени от юни още“, коментира той.

Лидерът на ГЕРБ обяви, че партията от сега се подготвя с програма, която да бъде готова преди изборите, за да може след това бързо да се вземат мерки за стабилизиране на страната. 

Борисов каза, че мерките за тока е трябвало да се предприемат още август-септември, а не сега. „Какво правеха тогава – чегъртаха“, коментира Борисов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки