Нови изисквания за пристигащите в Германия от България

0

- Advertisement -

Редица държави по света въвеждат нови изисквания и ограничения заради разпространението на коронавируса.

От днес Германия въведе нови изисквания за пристигащите от България, след като страната ни беше класифицирана като високорисков регион заради Covid-19.

Всички влизащи в Германия от България трябва да попълнят дигитална форма за предварителна регистрация и да разполагат с получено потвърждение.

Необходимо да бъде представен и зелен сертификат за ваксинация, преболедуване или отрицателен тест. Не се признават тестовете за антитела, уточняват германските власти. Тест не се изисква за деца под 12 години.

Всички, които не разполагат със съответния документ, подлежат на задължителна 10-дневна домашна карантина в Германия.

От тази сутрин Англия въвежда нови правила, които ще позволят на хората, връщащи се от чужбина, да бъдат тествани с бързи, вместо с PCR тестове за Covid-19. Предвижда се всеки с позитивен резултат от бърз тест да се самоизолира и да си направи безплатно PCR изследване.

Същевременно британският премиер Борис Джонсън призова всички жители на страната, които са със завършен ваксинационен цикъл, да се ваксинират с бустерна доза. Според последни данни напълно ваксинирани са 79% от британците над 12 години. А около 4 милиона души са получили бустерна доза.

Властите в руския град Санкт Петербург обявиха нови ограничения във връзка с разпространението на коронавируса. Те ще бъдат в сила в периода от 30 октомври до 7 ноември. Мерките предвиждат заведенията да работят само с доставки за вкъщи, магазините за стоки от първа необходимост и аптеките остават отворени. Спират почти напълно работа центровете за административни услуги. Там ще могат да се регистрират само новородени и починали, както и сключени бракове и разводи.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки