Двойна синя зона с по-дълго работно време от 1 декември в София

0

- Advertisement -

Местата за платено паркиране в синя зона в София се разширяват от  5000 на 13 000 места, а работното време се удължава до 20 часа от 1 декември. Това реши Столичният общински съвет като гласува промени в наредбата за движение в града.

Новите места са за сметка на зелената зона в районите “Оборище”, “Възраждане” и “Средец”.

Хората, които са заплатили вече годишни стикери за паркиране, няма да доплащат. Зелената зона пък разширява обхвата си в район “Възраждане”, където в жк „Зона Б-19“ ще бъдат разкрити 550 места за платено паркиране.

Общинарите премахват и безплатния режим „служебен абонамент“. Ограничава се ползването от юридически и физически лица, държавни, културни, общински и др. институции до 5 броя паркоместа за даден административен адрес. Това ще доведе до 430 места за ползване на платените зони за паркиране. В наредбата е заложена опция за удължен служебен абонамент за хотелите. Те ще могат да се възползват от разширение на режима до 23.00 часа в делничните дни, а за събота и неделя – в часовия диапазон от 08.30ч. до 19.30 ч. Служебният абонамент ще бъде удължен от 19,30 до 22,30 ч. и разширен през събота и неделя.

В платените зони за паркиране за товарно-разтоварни дейности също са предвидени промени – контролирано паркиране за живеещите и бизнеса до 30 минути. За живеещите ще е безплатно до два пъти на ден. За бизнеса ще се издават нарочни пропуски за 30 минути – 1 лв. за синя зона и 0,5 лв. за зелена.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки