Увеличиха гаранцията на Боян Расате на 5000 лв.

0

- Advertisement -

Остава на свобода

Тричленен състав на Апелативен съд – София измени размера на паричната гаранция, взета като мярка за неотклонение спрямо обвиняемия за хулиганство кандидат за президент Боян Станков, известен като Расате. Вместо 1000 лв., както бе определил Софийския градски съд, Расате ще трябва да внесе 5000 лв. гаранция, за да остане на свобода, съобщиха от САС.

Магистратите от САС подчертаха, че не споделят схващането на СГС, според което паричната гаранция от 1000 лв. се налага и за да може Расате да проведе кампанията си за президентски избори. 

Участието на едно лице в политическия живот на страната следва да завишава очакванията и изискванията на обществото към него и в този смисъл и размерът на паричната гаранция от 1000 лв. следва да бъде завишен, намират апелативните съдии. 

САС не споделя и извода на първоинстанционния съд, че опасността обвиняемият да извърши друго престъпление е силно занижена. Останалите изводи на СГС се споделят от апелативния съд и се потвърждават. 

Определението на САС е окончателно.

Расате е обвинен за хулиганство и лека телесна повреда по хулигански подбуди след влизане в център за хора с различна сексуална ориентация.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки