Измамник ограби старица, с обещание да увеличи пенсията й

0

- Advertisement -

Солидна сума спестявания е измъкнал печен измамник от 86-годишна жителка на Сливен, която успял да заблуди че има възможности като отговорен фактор в системата на социалното подпомагане да и осигури допълнителна финансова помощ като самотна домакиня.

Добре облечения и чаровно изглеждащ господин на средна възраст заговорил жената насред кооперативния пазар малко след като тя изтеглила скромната си пенсия от банкомата. В хода на разговора „Г-н Измаме чар“ убедил събеседничката си, че са необходими само малко усилия от нейна страна, за да започне да получава всеки месец допълнително по 150-200 лв на сметката си. Трябвало обаче да му предостави всичките си спестявания и документи, за да може той да действа бързо и ефикасно. Час по-късно бабата предала парите и няколко стари пендари, а към тях добавила и …рецептурната си книжка, след което се прибрала в дома си, за да чака „чиновникът“ да й донесе заветната банкова пластика, по която ще идват допълнителните левчета.

Разговорът се провел преди обяд на 17 ноември, по-късно през деня старицата , след като провела няколко разговора с близки и съседи установила, че е хваната в класически капан на измамници и подала жалба в РУ „Полиция“ – Сливен , където е било образувано досъдебно производство.По този повод от ОД на МВР – Сливен за пореден път разпространиха съобщение към възрастните жители да не реагират първосигнално при подобни обещания „бърза и лесна аванта“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки