Свещеници от Софийска митрополия дариха кръв във ВМА

0

- Advertisement -

Свещеници от Софийска митрополия дариха кръв във ВМА, съобщиха от лечебното заведение.

От болницата обявиха, че с благословението на Негово Светейшество Неофит Патриарх Български и митрополит Софийски свещенослужители от Софийска митрополия са се включили в инициативата на Военномедицинска академия „Бъди един от нас! Дари кръв – спаси живот!“.

От ВМА допълват, че за поредна година в навечерието на Деня на християнското семейство, който е на 21 ноември, свещенослужители, заедно със свои близки, дариха кръв за нуждаещите се пациенти.
Насърчаване на безвъзмездното кръводаряване е една от мисиите на ВМА. В тази връзка, в Центъра по трансфузионна хематология на лечебното заведение периодично се организират подобни кампании, имащи за цел да съсредоточат вниманието върху кръводаряването като израз на солидарност и участие на цялото общество.
Кръводарителската акция се проведе при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, свързани с пандемията от COVID-19, допълват от ВМА.
Всеки желаещ може да дари надежда на болен в беда в Кръвния център на ВМА, от 8.00 до 16.00 часа, без почивен ден.
Ваксинираните срещу коронавирусна инфекция граждани също могат да дарят. Ако са с РНК-ваксини, това може да стане 48 часа след ваксиниране, ако няма нежелани реакции или 7 дни след имунизация, ако има нежелани реакции. Хората с векторни ваксини могат да дарят кръв 28 дни след имунизация, ако няма нежелани реакции.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки