Минеков гони ГЕРБ от НДК, избрал им друго подходящо място

0

- Advertisement -

ГЕРБ: Няма основание да ни преместят от сградата

Министърът на културата Велислав Минеков заяви пред медии, след изслушването му в Народното събрание, че вече е избрал място за централата на ПП ГЕРБ, след като тя бъде премахната от 16-и и 17-и етаж на сграда на НДК. Той не разкри обаче кое точно ще е това ново място. 

„Току-що чух нещо, което не е истина от г-н Росен Желязков, бивш не знам си какъв. Той каза, че тази сграда, в която централата на партията се помещава, не е към НДК. Вижте под какво са се подписали и г-н Плевнелиев, и г-н Желязков, и авторът на Конституция Данаил Кирилов, който тогава е бил областен управител.: „Решение то 28 декември 2009 година – отнема поради отпаднала нужда от творческо производство обединение „Национален дворец на културата“ правото на управление върху част от имот публична държавна собственост, намираща се в София, район Триадица, околно пространство НДК, представляваща 16 и 17 етаж от административната сграда на Националния дворец на културата.“, каза Минеков.

От своя страна депутатът от ГЕРБ и бивш министър на транспорта Росен Желязков заяви пред медии, че Минеков не е отговорил на нито един от зададените му въпроси в пленарна зала. 

„Това е сграда, която е частна държавна собственост от 2010 година се управлява от областния управител. Тя не принадлежи на капитала търговското дружество НДК, няма никакво касателство с министъра на културата, който и да е той. ПП ГЕРБ като парламентарно представена група има право да получи от държавата чрез областния управител и след решение на МС, офиси за упражняване на своята дейност. Така в началото на тази година, след решение на областния управител и решение на МС е подписан договор, който е вписан в Агенцията по вписванията и учредява използването на 16-и и 17-и етаж за срок от 10 години“, обясни народният представител. 

По негови думи единствените предпоставки те да бъдат изгонени от партията са неплащане на експлоатационни разходи, преотдаване или отстъпване на помещенията на трети лица, извършване на търговска или стопанска дейност или прекратяване на качеството на партията като парламентарно представена политическа сила. Той уточни, че те не са налице и няма как да дойде полиция и да ги изгони от централата им. 

„В тази сграда има и други офиси, не виждаме защо министър Минеков има такава фиксация по темата“, заяви Желязков. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки