Рашков с доказателства за измами на АМ „Хемус“

0

- Advertisement -

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков показа доказателства за измами със строителството на АМ „Хемус“. При посещението си в парламента, където той отговаряше на въпроси на Блиц контрол, той носеше със себе си лист с показания на свидетел, който потвърждава финансовите схеми при изграждането на аутобана. 

„Държавата отпуска 70-80 млн. лв за строителството на магистралата. Те влизат в една банка и се получават на документи на един малоимотен човек, който е работел на автомивка, наблизо до „Околовръстния път“, който по указание на някои заинтересовани, включително и политически лица, си е регистрирал строителна фирма, без дори да има понятие за тази дейност. Фирмата не е осъществявала никаква строителна дейност, но е трябвало да съществува, за да може по документи чрез нея да се отчита строителсво. За тази дейност той е получавал суми от 1000 до 2000 лева и един автомобил“, заяви Рашков в кулоарите на парламента и показа свидетелските показания, без да показва името на свидетеля.

„Онзи ден задържахме под стража един човек, в който са били съсредоточени десетки милиони лева“, заяви Рашков и обясни, че именно той е бил лицето, споменато при разпитите. Той бе категоричен, че има достатъчно доказателства, че Борисов, Нанков и Аврамова са строили аутобана именно по този начин.  

На въпрос дали МВР шефът ще помогне на Бойко Борисов да разбере коя е Мата Хари, той отговори, че ще помогне на Борисов за много неща.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки