Никой не иска детската болница да се влее в „Лозенец“

0

- Advertisement -

Нито една от заинтересованите страни не иска вливането на Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Лозенец“ в Специализирана болница за активно лечение по детски болести „проф. д-р Иван Митев“ да бъде финализирано. Това обясни здравният министър проф. Асена Сербезова, която още с встъпването си в длъжност временно замрази действията по преобразуване на трите дружества, подписани от нейния предшественик д-р Стойчо Кацаров.

„Направих среща с всички заинтересовани страни – двете болници и инвестиционното дружество. Нито една от тези три страни не желае вливането“, заяви проф. Сербезова в кулоарите на Народното събрание. Тя допълни, че всяка страна има своя визия как да се реши този проблем, но никой не предлага вливането на двете лечебни заведения.

Директорът на детската болница е направил предложение за усъвършенстване на съществуващи условия в педиатричната болница. Проектът ще бъде представен следващата седмица и очакванията са реализацията му да отнеме година и половина. „Той ще бъде обявен и дискутиран. След като видя проекта, ще кажа възможно ли е, или не“, разясни проф, Сербезова.

От думите на ѝ стана ясно, че скелето, което бе предвидено за детска болница, има своите предимства и все още не е отхвърлено изцяло като вариант за построяването на бъдещата детска болница.

Здравният министър съобщи, че първите флакони с детски ваксини ще пристигнат у нас на 20-и декември. В момента здравните инспекции подготвяли насоките как да се прилага. Проф. Сербезова припомни, че  360 пункта, в които гражданите могат да се ваксинират, но навярно не всички ще бъдат пригодни за ваксинация на децата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки