PCR-ът или бустерна доза стават задължителни за пътувания до Австрия

0

- Advertisement -

Считано от 20 декември пътуващите за Австрия трябва да представят както сертификат, че са ваксинирани или преболедували коронавирус, така и негативен резултат от PCR тест или трета доза ваксина.

Като част от т. нар. правило 2G,сертификатът за ваксинация не трябва да е по-стар от 270 дни, а този за преболедуване – от 180 дни. Освен един от двата сертификата, гражданите, пристигащи в Австрия, трябва да представят и негативен резултат от PCR тест, не по-стар от 72 часа или да са си поставили бустерна доза ваксина, предава Дарик.

Когато гражданите, отговарящи на правилото “2G“, не представят резултат от тест или нямат поставена бустерна доза, те ще бъдат поставени под карантина, от която могат да се освободят след PCR тест. Пътниците, които не са имунизирани и не са преболедували в посочените срокове, пък ще бъдат поставени в незабавна 10-дневна карантина. Тя може да бъде прекратена на 5-ия ден след PCR тест.  Новите изисквания не важат за деца под 12-годишна възраст, освен в случай че придружаващият ги не е поставен под карантина.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки