Над 34 000 лв. събра кампанията „За децата на героите в бяло“

0

- Advertisement -

Над 34 700 лв. събра кампанията „За децата ба героите в бяло“, съобщиха от Български лекарски съюз. С тях ще бъдат подпомогнати в навечерието на Рождество Христово 16 деца на медици, загубили битката с Covid-19.

От лекарския съюз напомнят, че  преди година, в навечерието на най-светлите празници, от съсловната организация, заедно с подкрепата на Ники Кънчев, Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и доброволческите организации „Защото сме хора“ и „Благодаря Ви, че Ви има“ стартира инициативата за финансово подпомагане на децата на починалите от Covid-19 медици под надслов: “За децата на героите в бяло”.

Със събраните 34 700 лв ще бъдат подпомогнати 16 деца между 4 и 17 години с 2100 лева.С цел прозрачност, всички събрани средства от инициативата бяха разпределени от Българския лекарски съюз и Ники Кънчев към децата на починалите български медици. 

„В навечерието на светлите празници е трудно да намериш утеха, когато съдбата е белязала завинаги детските души. Инициативата „За децата на героите в бяло“ не може да върне най-ценното: бащата на децата им, майката в семейството. Може обаче да даде път на доброто и човешкото във всеки от нас“, пишат от лекарския съюз и благодарят на всички участвали в кампанията.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки