Туристи анулират резервациите си за Нова година в Триград

0

- Advertisement -

Триград стартира протестна подписка с искане за спешно възстановяване на пътя след опустошителните наводнения в града. Представителите на местния бизнес са съсипани, а резервациите за Нова година отпадат. Хотелиери се принуждават да обявят на промоционални цени вакантните места, но туристите продължават масово да отменят своите почивки. Това заяви собственикът на вила в Триград Радост Караиванова в ефира на БНТ.

Жителите на града настояват за мерки, които да подкрепят бизнеса след природното бедствие, тъй като те нямат възможност за изплащане на заплатите на служителите.

„Нашите нови искания към местната власт са да бъдат отпуснати средства за хората, които остават без работа и на които не можем да плащаме заплати, а също и за бизнеса, който ще остане затворен“, призова Караиванова. Междувременно ситуацията в Триград продължава да бъде тревожна – повече от седмица след наводненията, които откъснаха града от света – пътят  все още не е отворен и достъпът е затруднен.

„За кратко се зарадвахме, когато оправиха проблема с водата, но още същия ден разбрахме, че преминаването през пътя към Триград ще остане затруднено чак до пролетта“, поясни тя, като допълни, че все още не се предприемат ремонти –  20-километров пътен участък трябва да бъде ремонтиран, като се очаква да бъде гласуван бюджет в Министерския съвет.

„Ние сме в бойна готовност за протестни мероприятия, но за момента ги отлагаме, тъй като срещаме разбиране на проблемите ни в лицето на кмета на община Девин и заместник-кмета, които бяха на среща с местните жители“, обобщи тя. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки