Връщат младежта в министерството на спорта

0

- Advertisement -

Младежките политики остават под шапката на спортното министерство и то ще върне старото си име “Министерство на младежта и спорта”. Това стана ясно на днешното заседание, а по-късно  депутатите  гласуваха промени в решението на НС за одобрението на структурата на кабинета. Те бяха  одобрени със 169 гласа, без против, а само 21 „въздържа ли се“.

Шефът на Народното събрание Никола Минчев обяви, че в деловодството са постъпили две решение за изменение на състава на Министерския съвет. Решението предвижда в името на министерството отново да бъдат добавени и младежите, тъй като според мотивите, “предвид важността на младежките политики и необходимостта от легитимност и припознаване, е необходимо “младеж” да присъства в името на ресорното министерство”. При избирането на новото правителство то бе записано само като Министерство на спорта.

Красен Кралев от ГЕРБ-СДС поясни, че са били притеснени, че младежите не са били включени в нито едно ведомство. Наред с това България има еврокомисар, който отговаря и за младежта. ГЕРБ-СДС ги разкритикуваха, че първоначално мнозинството е имало намерение да бъде дирекция към МОН.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки