Музикалният театър с празнична програма до 31 декември

0

- Advertisement -

До 31 декември програмата на Музикалния театър е заредена с празнично настроение. Трупата е в трескава подготовка на своите традиционни новогодишни спектакли, с които ще зарадва ценителите на оперетата и мюзикъла.  

На 28 декември след едногодишно прекъсване, заради пандемията, Музикалният театър кани зрителите на своя Новогодишен оперетен бал. По традиция балът е в зала 1 на НДК, за да събере големия брой желаещи да се докоснат до блясъка и жизнеността на вечно оптимистничния жанр на оперетата. Тази година за първи път наред с любимите шедьоври на оперетната класика от Щраус, Лехар и Калман в концерта-спектакъл ще прозвучат и популярни оперни творби от Бизе, Росини и Верди. Другата изненада за зрителите е специалното участие на Балет „Арабеск“. Запазена марка на Новогодишния оперетен бал в зала 1 на НДК е и представянето на детска балетна школа. Участват солистите: Марияна Арсенова, Владимир Грудков, Зорница Дамянова, Денис Иванов(гост), Илона Иванова, Добрина Икономова, Елица Красимирова, Кръстан Кръстанов, Еделина Кънева, Юлия Маринова, Илина Михайлова, Олга Михайлова, Исидора Молес, Добромир Момеков, Александър Мутафчийски, Александър Панайотов, Стефан Петков, Пеньо Пирозов, Денко Проданов, Христо Сарафов, Богомил Спиров, Теменужка Трифонова, Катерина Тупарова. Хор, Балет и Оркестър на Музикалния театър с диригент Юли Дамянов. За Новогодишния оперетен бал билетите се продават през Ивентим и  Билетния център на НДК.

На 30 декември от 19.00 часа артистите играят най-любимата оперета на българската публика „Царицата на чардаша“. Постановката на Музикалния театър е класическа и в същото време модерна трактовка на оперетата на Калман, която ни пренася в бляскавата атмосфера на Австро-Унгарската империя. Почитателите на оперетата ще се насладят на богатата оркестрация в музиката на Калман, увличащото и изпълнено с комични обрати либрето, динамичната хореография и красивите костюми и сценография. Режисьор-постановчик е Адриан Холендер от Австрия, режисьор – Марияна Арсенова, сценограф и художник на костюмите е Иван Савов. На 30 декември, четвъртък, от 19.00 часа участват солистите: Добрина Икономова(Силва), Пеньо Пирозов(Едвин), Илона Иванова(Щаси), Александър Панайотов(Бони), Христо Сарафов(Фери Бачи), Марияна Арсенова(Цилика), Иван Панев(Князът) и други. Хор, Балет и Оркестър на Музикалния театър с диригент Юли Дамянов

В навечерието на Новата 2022 година – на 31 декември от 17 часа – Музикалният театър кани зрителите на най-популярната и обичана оперета на Щраус – „Прилепът”. Тази творба на Краля на валса традиционно се играе във всички големи оперни и оперетни театри по света в навечерието на Нова година.

За зрителите на Новогодишния спектакъл на „Прилепът” в Музикалния театър на 31 декември ще има томбола с награди, която ще се тегли по време на маскения бал в двореца на Принц Орловски. Сюжетът в оперетата на Щраус е изпъстрен с комични обрати, които подлагат на изпитание любовта и съпружеската вярност на главните герои Айзенщайн и Розалинда. На 31 декември от 17.00 часа участват солистите: Владимир Грудков(Айзенщайн), Олга Михайлова –Динова(Розалинда), Христо Сарафов(Франк), Денко Проданов (Принц Орловски), Стефан Петков(Алфред), Добромир Момеков (Фалке), Тодор Велков(Блинд), Исидора Молес(Адела), Ралица Анкова (Ида), Георги-Маноел Димитров(Фрош), Александър Василев(Лакей/Лесничей), Пламена Михова(Мелания), Николай Димов (Корикон), Румен Григоров(Герхард), Лъчезар Лазаров(Франц), Алексей Римша(Лакей). Хор, Балет и Оркестър на Музикалния театър с диригент Юли Дамянов

В навечерието на Новата 2022 година с очакване тя да бъде по-добра от отминалата Музикалният театър кани зрителите на своите празнични спектакли. Билетите се продават на сайта https://musictheatre.bg/calendar/2021-12 и на касата на Музикалния театър 02/943 19 79).

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки