Надежда Нейнски: Предложените реформи ще покажат целостта на коалицията

0

- Advertisement -

Какви реформи ще бъдат предложени от новото правителство, това е големият тест за целостта на коалицията. Тези различни политически сили ще се изправят и ще решават задачите. Това заяви бившият външен министър Надежда Нейнски пред Нова телевизия.

„Най-голямото притеснение за мен е дали партиите, членки на новата коалиция, си представят промяната по един и същ начин. Всички избори се правят с някаква надежда, с очакване за по-добро. Думата промяна обаче има различно значение. Тепърва предстои да видим как ще се развие политическата и икономическата ситуация у нас“, каза тя. По думите й най-важното в момента е да се види как новото правителство ще се справи с големите геостратегически задачи, които предстоят на страната ни.

По думите й мнозинството се е съставило с желанието да разруши стария модел на управление, но тепърва ще видим какви реформи ще се приложат. 

Нейнски коментира и казуса със Северна Македония. „Между България и Северна Македония има двустранен договор, рамкова позиция и решение на парламента. Двете държави, каквото са могли да постигнат заедно, са го направили. ЕС трябва да се превърне в гарант, че този документ ще бъде изпълняван, защото взаимните обвинения между страните, е че това не се случва”, обясни Нейнски. 

На въпрос трябва ли да има натовски сили у нас, бившият външен министър отговори: „Нашето членство в НАТО беше съзнателен избор, който получи огромна подкрепа. Изпълнението на договора трябва да е от всички страни членки“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки