Извикаха Бойко Борисов на разпит

0

- Advertisement -

Борисов: Никога не съм притежавал кюлчета, нито съм купувал

Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов е бил извикан на разпит. Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков в кулоарите на НС. Министърът поясни, че най – накрая Борисов е трябвало да бъде разпитан, за да каже има или не пачки евро в нощното му шкафче, както и златни кюлчета. По думите му това било нормално.

Повод се оказаха разпространените снимки по-рано миналата година от неговата спалня. На част от снимките се виждаше и самия Борисов докато спи, а на други – самото нощно шкафче с пари в него. По казуса тече проверка. БНБ пък проверява серийните номера на банкнотите.

По думите му този въпрос е трябвало да бъде изяснен от прокуратурата много отдавна, която прекратила първата проверка. Новата обаче ще се опитат да я докарат до края. Според Рашков Борисов трябва да каже коя е Мата Хари, която е поставила кюлчетата, заснела го е,  за да го злепостави. След това самата Мата Хари да бъде подложена на разпит и да се изясни дали всичко е вярно или не.

При първата проверка, която прокуратурата е отказала да довърши, Борисов не е бил разпитан. Освен Борисов, на разпит днес е била извикана и неговата пиарка Севдалина Арнаудова, както и нейният съпруг. Рашков поясни, че всеки български гражданин би се усъмни в законността на средствата, които се виждат в шкафчетата от спалнята на Борисов, които надхвърляли неговите доходи за 10-20 години. Рашков обаче отказа да отговори за своите имоти и как ги е придобил. Докато Рашков говореше в кулоарите на НС, се появи депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков. На подхвърлена реплика от негова страна, Рашков отговори: „Вие сте извън играта, колкото и да плачете“. А на свой ред Биков му отговори: „Поздрави на Васил Божков“.

На свой ред на излизане от Главна дирекция „Национална полиция“ Бойко Борисов заяви, че са го питали как е успял да задържи доходите на българите толкова високи, как е успял да държи най-ниската цена на газа години наред, как държи цената на тока ниска, как успял да вкара България в банковия съюз, как сме се справили най-добре в ЕС с миграцията, както и за други въпроси. Увери, че никога не е притежавал кюлчета злато или е купувал такива. Поясни, че са го извикали на разпит като са му се обадили по телефона. Борисов не  изключи и още разпити.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки