„Възраждане“ се жалят: Полицията спира автобусите ни за протеста

0

- Advertisement -

От „Възраждане“ се оплакаха, че полицията спора автобусите им с граждани и симпатизанти, които пътуват към София за протеста срещу здравните мерки и зеления сертификат. Протестът е планиран за 12.00 пред сградата на Народното събрание.

Това се е случило на няколко пъти, като за първи път е станало на излизане от Варна.

От „Възраждане“ поясняват, че протестиращите  са се организирали, за да тръгнат заедно. Полицията ги спира и започва да прави тестове за наркотици на шофьорите. Четирима от шофьорите  първоначално дават положителни проби за бензодиазепам. Гражданите обграждат полицията и искат повторно тестване. При повторното тестване, тестът на единият шофьор е отрицателен. В резултат гражданите настояват да бъде направен повторен тест и на останалите трима шофьори. Полицаите обаче нямат достатъчно тестове и се налага гражданите да чакат повече от час. След като тестовете са доставени, резултатите показват, че и пробите на останалите трима шофьори са отрицателни.Така всички са тръгнали към София.

Това обаче се повтаря. По-късно от варненската организация на формацията пуснаха ново видео и съобщиха, че автобусите им отново са спрени от полицията за същата проверка и във Велико Търново.

„Очевидно и настоящата власт ползва методите на предишната. Всеки от нас е време да се запита: Къде е промяната?“, посочват от „Възраждане“.  Темата коментира във фейсбук и лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов. По думите му явно промяната е спряла и на власт са се върнали ГЕРБ и ВМРО.

Самият Костадинов няма да може да присъства на протеста, защото е под карантина след заседанието на КСНС.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки