80-годишна русенка даде 28 хил. лв. на ало измамници

0

- Advertisement -

80-годишна жена от Русе даде всичките си спестявания от 28 хиляди лева и златни накити на ало измамници. За случая съобщиха от областната дирекция на МВР в крайдунавския град.

Пенсионерката била излъгана по познатата схема с болен близък човек. На стационарния й телефон се обадила плачеща жена, която се представила за дъщеря й, и обяснила, че си е счупила крака. После й се обадил мъж, който я заплашил, като искал всичките й налични пари. Последвал разговор с друг мъж, представил се за главен инспектор от криминалната полиция. Мнимият служител обяснил, че се провежда полицейска акция по задържането на измамници. Уверил я, че ще бъдат задържани тези, които са я заплашвали, но трябва да им съдейства и да даде всичките си спестявания. След края на операцията парите щели да бъдат върнати.

Жената повярвала и по нареждане на „служителя“ изтеглила спестяванията си в банката и прибавила към тях сумата, която имала вкъщи. Оставила 28-те хиляди лева и златни накити под пейка в дома си. След време разбрала, че е излъгана и подала сигнал в полицията.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки