НАП си е раздала рекордни бонуси за 32 млн. лв

0

- Advertisement -

В края на годината НАП съобщи, че е събрала над 3.2 млрд. лв. повече в сравнение с 2020 г. и приходите ѝ са достигнали рекордните 28.2 млрд. лв.

През 2021 г. в системата на Националната агенция по приходите (НАП) са били раздадени бонуси на обща стойност над 31.8 млн. лв.

Това съобщиха в събота от гражданското движение БОЕЦ, позовавайки се на данни, получени по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ).

Само Централното управление на НАП е изразходвало за бонуси над 10.5 млн. лв., става ясно от предоставената на неправителствената организация справка.

В нея обаче липсва информация за размера на получените от директора на агенцията Румен Спецов бонуси. Причината е, че той е отказал да я предостави, тъй като представлява „лични данни“.

От БОЕЦ отбелязват, че в отговора на НАП няма обяснение за високия размер на бонусите през миналата година, но може да се предположи, че те се дължат на високата събираемост на данъците, която бе отчетена неколкократно от есента насам.

В края на 2021 г. данъчните обявиха, че са събрали над 3.2 млрд. лв. повече в сравнение с 2020 г. Те изчислиха, че така приходите на агенцията са достигнали рекордните 28.2 млрд. лв.

БОЕЦ негодува, че му е отказана информация за размера на бонусите на директора на НАП Румен Спецов: „Той отказва да ни я предостави с аргумента, че тя представлява „лични данни“.

В отговора на НАП няма обяснение за големия размер на бонусите, но може да се предположи, че те се дължат на високата събираемост на данъците, която бе отчетена неколкократно от есента насам. В края на годината НАП съобщи, че е събрала над 3.2 млрд. лв. повече в сравнение с 2020 г. и приходите ѝ са достигнали рекордните 28.2 млрд. лв.

„ГД БОЕЦ припомняме на г-н Румен Спецов и г-н Асен Василев, че на 28 май 2021 г. ги сезирахме със сигнал за „Къщата в Барселона на Бойко Борисов“, като предоставихме данни и документи, удостоверяващи внасянето в брой на сумата от 1 750 000 лв. в активите на дружеството-собственик на „Къщата“ от Георги Станков Йовчев – баща на Борислава Йовчева, обитаваща къщата в Барселона, за която бе огласена информация, че е имала връзка с Бойко Борисов, от когото има и дете.

Липсва публична информация за произхода на тези средства и как един обикновен водопроводчик е придобил тази сума – за което сезирахме НАП и Министерството на финансите и поискахме официална проверка. До момента нямаме никаква информация за предприетите от тях действия (ако изобщо има такива)!“, се напомня в съобщението до медиите.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки