Стотици откликнаха на призива за даряване на кръв

0

- Advertisement -

Голяма опашка от желаещи за кръводаряване се изви пред центъра на улица „Братя Миладинови“ в столицата. Мнозина са дошли, защото са били шокирани от новината за блъснатото от автобус момиче.

„Аз съм познат с Александра Нинова, която беше блъсната от автобус. Ходихме заедно на английски миналата година и случилото се ми повлия емоционално. Исках да направя нещо добро и да даря кръв за нея. За първи път дарявам кръв, но не се притеснявам от процедурата. Цялата тази процедура е нещо хуманно, не трябва да има финансов стимул“, казва пред БГНЕС Мартин Димитров, познат на пострадалата.

Повечето хора подчертаха, че финансовият стимул не е от значение и че България трябва да вземе пример от други страни, които са създали доста успешна кампания за кръводаряване.

„Статията за момичето, което е прегазено от автобус ме мотивира. Трябва да се увеличи броя на кръводарители чрез кампания. Така е в повечето държави. В Тайланд на всеки три месеца всяка компания дарява кръв. Това може да се направи и в България“, заяви Атанас Тетиков.

„Това, че съм здрав ме мотивира. Имах и ангажименти към Пирогов. Кампания ми звучи странно, трябва да има други стимули. Финансовите стимули биха помогнали“, сподели Кирил Нешев, който чакаше на опашка, за да дари кръв.

Процедурата не плаши повечето хора. „Дойдох да помогна с каквото мога. Процедурата не може да ми навреди с нищо. Няма нищо страшно и опасно в това финансовият стимул не е от значение“, каза Георги.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки