Ледена епоха: Пътници със снежно видео от вагон на влака Варна – София

0

- Advertisement -

Пътници се оплакаха в социалните мрежи от условията, при които са пътували снощи с влак от Варна за София – по-точно, че в един от вагоните е влизал сняг и е било студено.

С видео в социалните мрежи пътниците сигнализираха за проблем с един от вагоните на бързия влак Варна – София, от което се вижда натрупан сняг в един от вагоните. От БДЖ – Пътнически превози обясниха за БНР, че става дума за недобро уплътнение и технически проблем, който води до спиране и на отоплението в един от вагоните. След установяването на проблема , пътниците са били преместени, казаха още от компанията.

Във видеото, публикуването от един от пътниците във влака от Варна за София се вижда, че в един от вагоните вее, духа и има натрупал сняг.

От БДЖ казаха, че проблемът е възникнал от незатворена проходна врата между вагоните и оттам, съчетано с високата скорост на влака, е навлязъл сняг в коридорите.

От компанията обясниха още, че веднага след като дежурният екип във влака разбира за проблема, половин час след потеглянето на композицията от Варна, реагира и пътниците са били преместени.

От казаното още от БДЖ става ясно, че във вагона са пътували около 15 души. Влакът е потеглил от морската столица около 22.00 часа снощи и е пристигнал на гара София навреме.

Свилен Гърдев – експерт по експлоатация в БДЖ „Пътнически превози“, обясни още за създалата се ситуация:

„След заминаването на влака от Варна в посока София – 30 минути по-късно, е подаден сигнал от наш служител, че се е преустановило подаването на отопление във вагона…. И пътниците са били пренасочени към другите вагони. По време на пътя обаче явно някой от пътниците е отворил така наречените проходни врати и оттам е влязъл доста сняг, натрупал се е по коридорите. Отделно имаме и наши пропуски – това са уплътнения, които бяха констатирани при проверката“.

След пристигането си в София, вагонът е спрян от експлоатация, казаха още от БДЖ, и ще бъде ремонтиран в депо „Надежда“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки