Отнемат яхта на бизнесмен заради скрити данъци преди 10 години

0

- Advertisement -

С 6-метрова стъклопластова яхта , оценена на 14 500 лв ще трябва да се прости бизнесмен от Трявна, който чрез попълване на неистински документи през вече доста далечните 2011-2012-а години спестил на една от фирмите си малко над 112 бона данъчни задължения.

За това си престъпление през 2018-а Драгомир Христов е застанал пред Темида в Пловдив, където са постановили двугодишна условна присъда и възстановяване на укрития ДДС ведно с лихвите. Справка в Търговския регистър показва че на родения през 1975 година бизнесмен се водят над 20 дружества , а още толкова в различно време е бил управител.Фирмите са били регистрирани с различни адреси из цялата страна, част от тях са закрити, други са прехвърлени на трети лица /сред тях е и фирмата, на която е било спестено плащането към държавата/  или не развиват дейност.

Раздялата с яхтата е в резултат на заведено от КПКОНПИ в края на 2020 година дело за нетрудови доходи и неоснователно обогатяване като размерът на иска е 321 063 лв. Първоначално искът е бил насочен към  трима души, но в хода на съдебното дирене двама от тях отпадат поради давност. Със свое решение от 31 януари т.г. състав на старозагорския окръжен съд отнема в полза на държавата имущество, принадлежало на бизнесмена на обща стойност 321 063 лв. Отнемат се дружествени дялове в 11 от компаниите , два леки автомобила Мерцедес и  БМВ, различни по размер суми в разплащателни сметки на няколко банки, недвижими имоти и ветроходната яхта с регистрационен номер Вн 4170.

Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано в двуседмичен срок пред апелативния съд в Пловдив.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки