Премиерът разкри лъжа на Копейкин

0

- Advertisement -

Премиерът Кирил Петков отрече да е поемал ангажимент пред лидера на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов за отмяна на зеления Covid-сертификат с най-късен срок до месец април. Копейкин обяви, че всичко било договорено лично с Петков. 

„Още след протеста обявих работната група между експерти и хората, които протестират срещу зеления сертификат. Те трябваше да влязат в диалог и да излязат с общи идеи какво да се случи оттук нататък. Тези идеи не са задължителни да ги прилагаме, просто беше протегната ръка за диалог. Нито една група със силно мнение не трябва да е изолирана от експертите. Единствено вчера уточнихме с „Възраждане“ кога групата ще започне да работи. Никакви ангажименти не са поемани от никого“, каза министър-председателят на брифинг след заседанието на Министерски съвет.

„Единствено при високи нива на ваксинация – 60%, или падане на 5% заетост на интензивните легла, вярвам, че той (сертификатът) трябва да отпадне“, каза още Петков.

„Ако има голям брой заболели, но вече няма риск за здравната система, искам да отпадне зеленият сертификат за България. Но нека чуем работната група, проф. Радка Аргирова я води – специалист, на когото имам огромно доверие“, добави той.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки