Георги Пеев от ГЕРБ фалира ДП РВД, но редовно се разписва срещу заплата от 50 бона

1

- Advertisement -

Гербаджията Георги Пеев води към фалит Държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение“ (РВД). Въпреки че доведе предприятието до просешка тояга, генералният директор продължава да взема голямата си заплата от 50 000 лв.

Пеев беше под чадъра на гербопитека Росен Желязков…..

Това гласи нов сигнал до Narod.bg, който се нужда е от вниманието транспортния министър Николай Събев и премиера Кирил Петков, за се сложи точка на грабежите за милиони в предприятието с най-високите заплати в републиката.

Докато генералният директор Георги Пеев папка 50 бона на месец, в същото време протежето на Баце продължава с далаверите покрай нескончаемите ремонти на почивните бази на РВД във Варна и Банско, за които е дотук е похарчил 30 млн. лв.

Стратегически важното предприятие на България ДП РВД, което извършва дейност по ръководство на въздушния трафик на България и има важна роля за националната сигурност, за седем години под ръководството на Георги Пеев се превърна в негова посредствена „частна“ фирма.

Под негово ръководство една от най-богатите държавни фирми се източи умишлено и е поставена на прага на финансов фалит. Положението е стигнало дотам, че липсват финансови средства дори за закупуването на елементарни хигиенни материали от първа необходимост като тоалетна хартия, например.

Всичко това се дължи в ретроспекция на:

1) некадърно управление от страна на Георги Пеев;

2) липса на подготвени кадри;

3) безобразно разхищение на държавни средства с цел лична облага, замаскирано умело под формата на „ин хаус“ поръчки, като за една година е усвоил 60 млн. лв.

А за седем години управление ??!

Когато вицепремиерът Асен Василев осветли „ин хаус“ поръчките (кражбите) на всички държавни предприятия по времето на първия служебен кабинет, това беше лъч надежда, че след престъпленията ще има и справедливи наказания.

Но нищо такова не се случва! Дори Георги Пеев е обиден от публикацията в сайта на Министерство на финансите през лятото и очакваше извинението на Василев.

Уважаеми господин министър на транспорта, докога директори на държавни предприятия като ДП РВД, уличени в извършени финансови нарушения с държавни средства в особено големи размери, ще продължават да се разхождат безнаказано и със самочувствието, че министърът на транспорта е безсилен да предприеме мерки срещу него, благодарение на политическия чадър от ГЕРБ и лично от Бойко Борисов? Докога?!“, пита информаторът на Narod.bg.

1 Коментар
  1. Мария Петкова казва

    По-голяма глупост скоро не бях чела…
    ДП РВД е единственото в Европа, което не изтегли кредит, за да плаща заплати по време на Ковид пандемията, защото трафикът се срина главоломно и реално РВД остана без приход…

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки