Енергийният министър: Има координирана атака срещу националния интерес на България

0

- Advertisement -

Има координирана атака срещу националния интерес на България. Това заяви министърът на енергетиката Александър Николов на извънреден брифинг.

Припомняме, че вчера Румен Овчаров каза, че „Булгаргаз“ са сключили сделка за 60 хил. мегават часа природен газ с Румъния и остро критикува управляващите. Николов определи това като координирана атака.

„През последните дни бяхме с колегите от министерството в Азърбайджан. С безкрайна изненада през последните 24 часа от тази визита установихме, че докато сме извън България страстите относно „Булгаргаз“ и спекулациите не спират, а напротив“, казва Николов.

Той допълни, че е много интересно как в рамките на по-малко от 12 часа с абсолютно успоредна реторика се изказват както хора от градивната опозиция, така и бивш енергиен министър и бивш премиер, както и двама вицепремиери от „не толкова далечното минало“.

„За мен като групов говор и тези доста странни спекулации показват, че срещу енергийната политика на това правителство се води интересен подход, граничещ с война“, определи Николов. Той сравни ситуацията с преписване в гимназията, когато всички преписват грешно.

„Мениджмънта на „Булгаргаз“ влиза в контрол в петък. Ако някой смята, че в рамките на шест часа може да се реализира нещо драстично и критично, нека ми каже как това се прави толкова бързо“, каза министър Никилов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки