Проф. Витанов: Омикронът е на колене

0

- Advertisement -

Към момента не се очаква вторичен пик на COVID вълната. Това стана ясно от думите на математикът проф. Николай Витанов в социалните мрежи.

„Огромната Омикрон вълна е спряна посред зима. Опита показва, че не сме тотални идиоти. И няма да я рестартираме. Да видим. До края на седмицата ще стане ясно, кой е прав – тези, които се надяват учениците да рестартират вълната или аз, който казва, че шейната е засилена достатъчно надолу по хълма и няма да спре, ако не се хлъзнем по сценария „Бърза кучка“, написа в социалните мрежи математикът. Той изтъква, че на картата на регионите един от тях вече излезе от червената зона. По думите му още един регион е на път да излезе много скоро. „ Единствената надежда на вируса и на предсказващите вторичен пик е инатестата част от българския народ да му помогне да запали суперпожара. Този сценарий е нестабилен засега. Дръжте го така и натрапникът няма да пробие. Дръжте така. Омикронът е на колене. Кръвта му тече. Не му помагайте да се изправи. Не му ли помогнете – ще рухне“ , пише още проф. Витанов. Той отново напомня, че трендът на нарастване на новите случаи е пречупен, както и на нарастване на заетостта на леглата в болниците. Следва пречупване на тренда на високата смъртност.

„Смъртността – и тук системата се движи според очакванията. Следва пречупване на тренда на високата смъртност. Но до тогава има седмица и нещо“, пише още математикът.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки