Лекар, издавал фалшиви сертификати, е задържан във Варна

0

- Advertisement -

28-годишен лекар, издавал фалшиви сертификати, е задържан във Варна, съобщиха от МВР.

От Районната прокуратура в морската ни столица потвърдиха, че се ръководи досъдебно производство за изясняване на съмнителни факти около издаване на сертификати за ваксинация.

При извършените действия по разследването са събрани доказателства – оригинални бланки за информирано съгласие и заверени копия от книга за регистрации на профилактичните имунизации и реимунизации, компютърна конфигурация, електронен подпис, мобилен телефон и парична сума, уточняват оттам.

Предстои да бъдат извършени анализ на иззетото, разпити на свидетели, да бъдат назначени експертизи с оглед установяване правилната квалификация на престъпното деяние, както и установяване съпричастността на конкретни лица към него, посочват още от прокуратурата.

В хода на разследването са установени разлики между данни от електронния регистър на имунизираните лица и книга за регистрации на профилактичните имунизации и реимунизации за периода 10 – 25 ноември 2021 г. В регистъра са отразени 74 лица повече, на които са били издадени сертификати, удостоверяващи ваксинация срещу COVID-19.

Работата по доказване и документиране на извършеното престъпление продължава.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки