НАП наблюдава износа на зърно

0

- Advertisement -

Денонощни проверки върху износа на зърнени и житни култури осъществяват служители от „Фискален контрол“ на Националната агенция по приходите (НАП) съвместно с Агенция „Митници“ и Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, съобщиха от приходната агенция.

Обект на инспекцията от страна на приходната агенция са всички транспортни средства, които напускат страната и превозват пшеница, царевица, ечемик, ориз, овес и ръж, предназначени за страни от Европейския съюз.

За по-малко от седмица фискалните контрольори са проверили над 520 камиона с товар почти 14 000 тона зърнени култури, а също и документите, придружаващи стоката – товарителници, фактури и платежни. Целта на проверките е да се установи спазват ли се всички изисквания при вътреобщностните доставки и да се проследи надвишава ли се допустимата тежест на товарите.

„Служителите от звеното за фискален контрол осъществяват непрекъснато наблюдение и анализ на осъществените вътреобщностни доставки на зърно. Трябва да сме сигурни, че се спазват всички изисквания за тези доставки, преди стоката да напусне страната ни“, коментира заместник изпълнителният директор на НАП Милена Кръстанова.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки