ГЕРБ с отчетно-изборно събрание, очаква се Борисов да бъде преизбран като лидер

0

- Advertisement -

Политическият елит на ГЕРБ се събра в „Интерекспо център“ в столицата на отчетно-изборно национално събрание и посрещна на крака и с ръкопляскания своя лидер Бойко Борисов и цялото ръководство на партията. Очаква се делегатите с право на глас единодушно да преизберат Борисов, чийто мандат изтече в края на ноември миналата година, за още 4 години.

Дневният ред включва персонални и структурни промени в партията – избор на председател, заместник-председатели и нови членове на Изпълнителната и Контролната комисии. По устав предварителни номинации за председателския пост не се правят, като процедурата предвижда това да става по време на събранието.

Не се очакват рокади във висшето ръководство.

Последно най-висшият форум на партията се проведе през май миналата година, когато бяха избрани новите заместници на Борисов – Томислав Дончев и Даниел Митов, като предишните – кметовете на София и на Бургас Йорданка Фандъкова и Димитър Николов – останаха в партийното ръководство като членове на изпълнителната комисия.

Очаква се Дончев и Митов да запазят постовете си. По информация на БНР ще има единствено промени в състава на Изпълнителната и Контролната комисии.

Очаква се Бойко Борисов да представи своя анализ на актуалната политическа обстановка и да отправи своите послания към структурите на партията.

В Националното събрание на ГЕРБ ще участват близо 1100 делегати и гости от цялата страна, депутати, евродепутати и представители на местната власт. Очаква се да присъства и председателят на групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки